In de blogpost ‘zo creëer jij een fijne thuis werkplek’ geven we je graag tips om je thuis werkplek zo fijn mogelijk te maken!
Het aantal thuiswerkers is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het blijkt namelijk dat thuiswerken voor velen een fijne afwisseling met werk op de zaak geeft. Daarbij wordt er gezegd dat we productiever zijn, omdat we minder snel worden afgeleid. Werk jij ook weleens thuis? En werk je dan aan de eettafel, vanaf de bank of heb je een speciale kamer ingericht als thuiskantoor? In ieder geval is het van belang dat je hier rustig en gefocust kunt werken.

Zo creëer jij een fijne thuis werkplek!

Foto Luxaflex – Styling Bregje Nix

Zo creëer je een fijne werkplek!

De beste manier om werk en privé gescheiden te houden in huis is door – als je over een extra ruimte beschikt – een ruimte als werkkamer in te richten. Stijl deze op een strakke manier met rechte lijnen, zodat je een rustige en geordende sfeer creëert. Denk hierbij aan zachte basistinten zoals grijs en wit. Voeg hier een aantal natuurlijke materialen aan toe zoals hout, wol, linnen en leer, zodat de ruimte niet te kil aanvoelt. Kies ook voor praktische opbergruimten door een kast te plaatsen met lades of deuren; hier kun je papieren en andere kantoor benodigdheden uit het zicht opruimen. Wel zo fijn!

Zo creëer jij een fijne thuis werkplek!

Foto Luxaflex

Wat kleuren doen

Wist je dat blauw de kleur van concentratie is? Blauw heeft een rustgevende werking en zorgt ervoor dat jij je goed op je werk kunt focussen. Gebruik blauw op de muur, schilder een kast in een mooie blauwtint of kies voor blauwe raamdecoratie. Pas deze tinten toon-op-toon toe, zodat de ruimte in harmonie is en combineer met rustige wittinten en een vloer met houtlook. Vergeet ook zeker niet om groen te gebruiken, want dit stimuleert balans en rust; twee onmisbare ingrediënten in je eigen home office. Niet alleen groen op de muur maar ook planten doen het goed om een goede werksfeer te creëren!

Zo creëer jij een fijne thuis werkplek!

Foto Luxaflex

daglicht

Voldoende licht is nodig om je werk goed te kunnen uitvoeren en dan het liefste natuurlijk daglicht. Maar als je achter je laptop zit, is het heel vervelend als het licht reflecteert in je beeldscherm. Daarom is het van belang dat je de juiste raambekleding in je werkruimte hebt hangen, die jij op ieder moment van de dag kunt aanpassen aan jouw wensen. Onze Plissé en Duette® Shades met bottom-up en top-down functie bieden de ideale oplossing, want deze zijn zowel energie-efficiënt als aan te passen naar de perfecte lichtinval en mate van privacy. Zo kun jij ongestoord je werk doen!

Dat ruimt lekker op

Een geordend bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd. Herkenbaar? Houd dat in gedachten bij het inrichten van je werkkamer en plaats praktische kasten en andere opbergmogelijkheden. Ook planten en frisse lucht zorgen voor een opgeruimd hoofd. Dus voldoende groene vrienden die de lucht zuiveren en een raam dat open kan, zijn onmisbaar in jouw home office. En last but not least; schaf een goede bureaustoel aan met een verstelbaar bureau, waaraan jij ergonomisch verantwoord kunt zitten. Of kies voor een bureau die je kunt verstellen waaraan je staand werkt of een ronde bal waar je op zit achter je bureau wat goed is voor je rug.
Tal van oplossingen tegenwoordig! Wij wensen je veel werkplezier!

Zo simpel creëer jij een fijne thuis werkplek!
Wij hopen je hiermee geïnspireerd te hebben en verwelkomen je graag in onze showroom aan de Bobinestraat 24 te Veenendaal.

Zonnige groet,
Ambiance De Kamper Deuren en Zonwering
Bobinestraat 24
3903KG Veenendaal

Love it?

share it